Receptek Desszertek Sütést igénylő Joghurtos-meggyes muffin

Hozzávalók

2 darab tojás
26 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
12 dkg kristálycukor
12½ dkg vaj
2 dl tejszín
3 kanál kakaópor
2.2 dl kefir
1 tk szódabikarbóna
20 dkg meggybefőtt
12 szem meggy
4 kanál csokoládés tortadara
6 kanál meggylé

Leírás

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral. A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefirt. A tojásos masszához, kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggybefőttet. A tésztát a formákba töltjük és kb. 20 perc alatt készre sütjük. A megsült muffinokat, 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek. Mindegyik muffint átitatjuk, 1-2 teáskanál meggylével. Felverjük a tejszínt a cukorral. A muffinok tetejére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet és megszórjuk tortadarával. Tipp: A meggylevet helyettesíthetjük meggy-, vagy cseresznyepálinkával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4