Baba Óvodás Szabadtéri játékok: a gyerekek imádni fogják őket!

A hosszú tél után mindenki úgy érzi, hogy itt az ideje kirándulni egyet a napfényes szabadban, és szórakozni egy jót a család körében. Bár még nem lehet gyümölcsfagylalttal a kezünkben a parkban üldögélni, de ki mondta, hogy nincs mód másfajta pihenésre? Gyermekei értékelni fogják a kreativitását, Ön pedig értékes időt tölthet el velük számítógépek, táblagépek és okostelefonok nélkül. Az alábbiakban 5 nagyszerű tippet olvashat olyan szabad ég alatti időtöltésre, amelybe az egész család bekapcsolódhat.


Növények ültetése a kertben az egész család számára


Ha elmagyarázzuk a gyerekeknek a kertgondozás alapvető ismereteit, és olyan műveleteket bízunk rájuk, amelyek felkeltik az érdeklődésüket, és képesek is őket elvégezni, a kertészkedést szórakoztatónak fogják találni, Ön pedig megfizethetetlen segítőket szerez. Ajándékozza meg őket egy ágyással, és döntsék el közösen, mit fognak benne termeszteni. A gyógynövények, esetleg a virágok érdeklik őket? Vagy inkább a bokrok és zöldségek gondozását próbálnák ki? Bízzon bennük, hogy képesek rá, és hozzon létre egy közös projektet! Fotózza le az elültetett magvakat, közösen öntözzék a növényeket, és gyűjtsék be a munkájuk gyümölcsét. Ha nincs otthon kiskertje, próbálja meg ugyanezt az erkélyen vagy egy kisebb virágcserépben. A tavaszi időtöltés egy nagyszerű közös hobbivá nőheti ki magát.

Kert a gyerekeknek: Teremtse meg a földi paradicsomot!

A gyerekeknek a kertben játékra alkalmas helyre van szükségük. Hozza létre velünk együtt!

Kézzel készített kollázs a természetből


Vigye el a gyerekeket egy sétára, és próbálja a figyelmüket a természetre, a környezetre, az emberekre és a természetben található tárgyakra fordítani. Beszélje meg velük, hogy útközben valami olyat keressenek, ami a tavaszt juttatja az eszükbe. Mi minden lehet az?

  • a fűben talált virágzó növény,
  • a fák rügyei,
  • a bokrok rügyező hajtásai,
  • a kint üldögélő emberek,
  • a tavaszi kabátok, amelyeket mások viselnek,
  • a kirakatokban kiállított fürdőruhák,
  • a görkorizók, kerékpározók vagy a gördeszkázók.

Mindent gondosan fényképezzen le vagy írjon össze, majd készítsenek otthon egy nagy papírlapon grafikai kollázst „Milyennek látom a tavaszt?” címmel. Meglepve látja majd, hogy a gyerekek milyen gyönyörű műveket tudnak alkotni, ezalatt pedig rengeteg szórakozásban lehet részük.

Hogyan fejlesszük gyermekünk humorérzékét?

Fejlessze a gyerekek részlet- és humorérzékét! Mi sem egyszerűbb!

Az erdei állatok nyomában


Vigye el a gyerekeket egy tavaszi kirándulás keretein belül az erdőbe, és próbálják meg együtt megtalálni azoknak az erdei állatoknak a nyomait, amelyek tavasszal előbújnak a rejtett zugaikból, és ismét életre kelnek. Tanítsa meg őket, hogyan néz ki a nyúl, a farkas, a róka, a vaddisznó, a szarvas  vagy a medve lábnyoma. Természetesen nem kell ilyen nyomokat találniuk, viszont Ön fejleszti vele a gyerekek képzelőerejét és kíváncsiságát. Építse bennük azt a tudatot, hogy az erdőben nincsenek egyedül, és óvatosnak kell lenniük a vadon élő állatokkal, de tiszteletben is kell tartaniuk őket, és az erdőben szemét hátrahagyása nélkül, csendben kell közlekedniük.

Tipp: Ha Ön is csak nehezen tudja azonosítani az állatok nyomait, a következő ábra megfelelő támpontot ad Önnek.Szabadtéri játékok: a gyerekek imádni fogják őket!

Játékok a széllel – a gyerekek (és a szülők is) imádják a sárkányokat és a buborékokat!


Hogy tavasszal erős szél fúj, és az időjárás is teljesen kiszámíthatatlan? Ez igaz. Viszont nem jelenti azt, hogy nem használhatja ki a saját javára, és nem lehet része a gyerekekkel egy kis „szeles” szórakozásban. Vigyen magával a játszótérre buborékfújót, és figyeljék, hogy a szél hogyan sodorja el a buborékokat, vagy készítsenek színes sárkányt, és eregessék magasan a felhők között. Ezalatt persze ügyeljen a ruhák megfelelő rétegezésére is, nehogy a szél a sárkánnyal együtt a gyerekeit is elfújja.

A természetben se feledkezzen meg a megfelelő bőrápolásról és tisztaságról


A természetben tett séták és a szórakoztató tavaszi kirándulások során is ügyeljen arra, hogy a gyerekek bőre megfelelően hidratált és ápolt legyen. A biztonság kedvéért mindig legyen Önnél a kompakt csomagolású Fred & Flo hidratáló krém érzékeny bababőrre. Mindenki találkozott már azzal, hogy a gyerek elesett, vagy a kirándulás során összekoszolta magát, és azonnali segítségre volt szüksége – éppen erre szolgálnak a kellemes illatú és bőrbarát gyermek törlőkendők. A segítségükkel garantáltan eltüntethet bármilyen szennyeződést, amit a gyerekek a tavaszi szabadtéri programok során szereznek. Élvezze teljes mértékben és gondtalanul a szeretteivel töltött pillanatokat.

Ön ki tudja választani a megfelelő babakozmetikumokat, bárhol is van?

Babakrém, babaolaj, vagy babatej: melyik a jó választás?

Forrás: www.parents.com, www.pbs.orgOldal nyomtatása
Cikk megosztása