Egészséges életmód Egészség Rá mer állni a mérlegre?

A testsúly mérésének is megvannak a maga szabályai. Keressen inspirációt gyakorlati tanácsainkban, ha a mérlegre tekintve szeretne boldog lenni.


A karcsú alak utáni hajsza közben néha túlságosan is a mérlegen megjelenő mágikus számra összpontosítunk.  Ha minden nap reménységgel lép rá és a bestia ide-oda ugrál, alaposan elromlik a hangulata. Nem használ a szakemberek érvelése sem, hogy a szám nem minden és hogy különbség van a zsír és az izom között. Egyszerűen látnia kell a csökkenést. Ha sikerül betartania a kiegyensúlyozott étrendet, rendszeresen tornászik és pihen, meglátja, hogy a mérlegen levő szám is boldogítani fogja.


A helyes testsúlymérés alapelvei


* Ellenőrizze a mérleg pontosságát. Tegyen rá egy kiló sót, cukrot vagy lisztet és ellenőrizze, hogy valóban egy kilót mutat-e.


* Mérekezzen azonos időben.  Ez ébredés után,  éhgyomorra és a reggeli toalett után ideális.


   Így elkerüli a testben visszatartott folyadékok miatti magasabb számok által okozott meglepetést.


* Vetkőzzön le.  Öltözéke miatt akár fél kilóval többet nyomhat.


* Használja ugyanazt a mérleget.  Egy idegen mérleg kedvesebb vagy kíméletlenebb lehet, ami Önt feleslegesen megzavarhatja,ráadásul nem fogja tudni, valójában mennyi is a súlya.

* Menstruáció előtt inkább teljesen hagyja ki a mérekezést. A test már pár nappal előtte sokkal több folyadékot tart vissza és a testsúlymérés végleges számadata nem lenne pontos.   


* Ne próbálja edzés után.  Tornászás közben az intenzív izzadás miatt ugyanis folyadékot veszít. A végeredmény tehát kisebb szám volna, de másnap ismét emelkedne.


* Testsúlyát nem szükséges minden nap mérnie. Elég kétszer-háromszor hetente.


A testsúly csak egy orientációs szám


Jegyezze meg, hogy a mérleg megmondja, mennyi a testsúlya, de semmit sem mond az Ön egészségéről . Ha karcsú alakra vágyik, gondoljon az ezt kiegészítő további paraméterekre is. Nem az ideális testsúly a fontos, hanem az egészségi állapottal összhangban levő testsúly. Ha egészsége kockáztatása nélkül szeretne lefogyni,  szakembertől  – orvostól vagy táplálkozási tanácsadótól - kérjen tanácsot.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása