Baba Iskolás Készítsen a gyerekekkel együtt ajándékokat az egész családnak

A gyerekek számára sokkal értékesebbek az együtt töltött pillanatok, mint a legdrágább ajándék. Emlékezetükben megmarad egy közös séta, főzés, a mézeskalácsok sütése és díszítése, de emlékezni fognak a közös meseolvasásra és mesenézésre is.  

Ha nem tudja, mivel örvendeztethetné meg a nagyszülőket, vagy a másik szülőt, biztos lehet abban, hogy a legmegfelelőbb ajándék az lesz, amit gyermekével közösen készítenek el.

A saját kezűleg készített ajándéknak akkor örülnek majd legjobban, ha látni fogják, mekkora örömet okoztak vele a megajándékozottnak.


Nem szeretné lerombolni a gyerekek  Jézuskába vetett hitét? Elég csak annyit mondania, hogy a Jézuska a felnőtteknek már nem hoz ajándékot.


Nyaklánc nagymamának

Egy erdei séta alkalmával gyűjtsön csipkebogyót. Az első fagyok után van benne a legtöbb C-vitamin, így ez egy egészséges ajándék lesz. A csipkebogyót fűzzék fel egy vastagabb cérnára, amivel gyermeke finommotoros készsége fejlődik. A csipkebogyó-nyakéket akasszák fel egy sötét, száraz helyen és csak közvetlenül szenteste előtt csomagolják be.

Ötlet: Érdekes és tartós nyakéket készíthet különféle alakú tésztákból is. Szárazon megpirítva eltérő árnyalatú barna színt kapnak.Vidám polip

A 3D kép elkészítésében a kisebb gyerekeknek segítenie kell, de az idősebbek egyedül is boldogulnak. Szüksége lesz:

vastag papírra/karton

fonálra

fehér és fekete festékre

ollóra

ragasztóra vagy ragasztópisztolyra

lyukasztóra

A papírból vagy kartonból nyírjon ki egy négyzetet, fesse be kékre és rajzoljon hullámokat. Nyírjon ki egy kört, az alsó részébe készítsen lyukakat, melyeken fűzze át a copfba fonott fonalat. Rajzoljon szemeket, szájat és a polipot ragassza a négyzet alátétre. 

Festett karácsonyfadíszek

A sós tészta nagyon hálás modellezőanyag minden korosztály számára. A gyerekek az első lépéstől az utolsóig dolgozhatnak vele – önállóan összegyúrhatja, modellezheti és díszítheti, sőt, be is csomagolhatja. Egy ilyen ajándékra biztosan nagyon büszke lesz!

A sós tésztához szüksége lesz egy bögre lisztre, egy bögre sóra és fél bögre langyos vízre. A liszt és só keverékéhez fokozatosan öntse a vizet, amíg gyurma állagú képlékeny tészta keletkezik. Csomagolja élelmiszerfóliába és  pihentesse negyedórát. Ezután mindig csak annyit vegyen el belőle , amennyire szüksége lesz, a többit hagyja a fólia alatt, nehogy kiszáradjon. A tésztát lehet nyújtani, formázni, figurákat alakítani belőle, formákat szaggatni. A vastagabb tésztába tenyérlenyomatot készíthetnek, vagy más tárgyak lenyomatát... A sós tészta számtalan megvalósítási lehetőségeket kínál a határtalan gyermekfantáziának. A kész alkotásokat a sütőben 100 °C hőmérsékleten szárítsa kb. 3 óra hosszat, szobahőmérsékleten legalább 2 napig. Ezután lehet festeni, lakkozni és tetszés szerint díszíteni.

Festett kövecskék

A tóparti séta közben gyűjtsenek szép lapos  köveket. Otthon mossák meg, s ha megszáradtak, fessék be. Végül lakkozzák be hajlakkal, vagy speciális festékfixáló lakkal.

Képes album

Azok a gyerekek, akik szeretnek nyírni és ragasztani, egy képes album gyártásával mutathatják meg ügyességüket. Ehhez szükséges:

  • néhány nagy A3 formátumú papír
  • színes papírok
  • ragasztó
  • színezők
  • olló
  • lyukasztó
  • kevés fonál

A papírokat helyezze egymásra, középen hajtsa félbe és az alsó és felső részén lyukassza át. A lyukakon fűzze át a fonalat és kösse meg. Ezzel elkészült a „könyv“, melybe gyermeke beragaszthatja amit kinyírt, rajzolhat bele, lefestett kezének kézlenyomatával pecsételheti és kedves üzeneteket írhat bele.  

Készítsen a gyerekekkel együtt ajándékokat az egész családnak

Tanuljon meg a gyerekekkel 4+4 Mikulás- és karácsonyváró gyermekdalt is!

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása