Baba Újszülött Felnőtteket is szórakoztató beltéri játékok a gyerekeknek

A fehéren ragyogó hótakaró, jégcsapok és a befagyott halastavak csábítják a gyerekeket a téli játékokra. De a hideg és zord időben nem lehetnek állandóan a szabadban, s ezért az idő nagy részét otthon töltik. Hogyan tölthetik azonban idejüket értelmes tevékenységekkel, melyek fejlesztik ügyességüket, kreativitásukat és kíváncsiságukat? Ehhez van néhány kitűnő játékötletünk.


Játék a kíváncsiság felkeltésére: Kincskeresők az Északi-sarkon

Ezt a játékot előre elő kell készítenie a gyerekenek, de annál nagyobb örömük telik majd benne. Néhány kör után cserélődnek a feladatok és a gyerekek az értékes kincseket önállóan akarják majd elrejteni, vagy a játékot ők készítik elő az Önök számára. Mit kell tennie? Először titokban válassza ki a kincset, melyet elrejt a lakásban. Fokozatosan különböző helyeken rejtse el a behavazott hegy megmászására, vagy a jeges folyó átkelésére utaló jeleket. A gyerekek ezekkel fokozatosan jutnak el magához a "kincshez".


A LEGO nemcsak egy építőjáték. Megtanítja a gyerekeket a matematika alapjairaFelnőtteket is szórakoztató beltéri játékok a gyerekeknek

Szórakoztató játék: Fagyos diszkó

Mint minden rendes diszkóban, itt is egy személy lesz a DJ, aki a zenét szolgáltatja. A többiek táncolnak és minél érdekesebb táncot mutatnak be, annál jobb. A zenét hirtelen kikapcsolják és mindenki a pillanatnyi adott testehelyzetében mozdulatlanul megáll. Aki megmozdul, kiesik a játékból. Ha már senki nem mozog, a zene tovább szól. Az nyer, aki utolsónak marad a táncparketten. A következő körben ő lehet a DJ.Finommotoros tevékenységek: Téli modellező műterem

Mutassa meg a gyerekeknek, hogy modellező anyaggal is jól lehet szórakozni és eredetit alkothatnak. Képzeletüket ösztönözheti azzal az ötlettel, hogy építsen téli lakhelyet kedvenc játékainak, vagy hagyja  érvényesülni saját kreativitását és ötleteit. Modellezéssel létrehozhat egy behavazott csodálatos erdőt állatokkal, vagy saját mesebeli figuráival. Biztosan meglepődik majd a létrehozott új dolgok sokszínűségén.

Otthon is készíthet gyurmát, ha nincs.


Gyurma készítése házilag

Hozzávalók:

  • 300 ml víz
  • 150 g kukoricakeményítő vagy sima liszt
  • 75 g só
  • 2 evőkanál ecet
  • 1 kanál olaj
  • élelmiszerfesték vagy pasztell

Mindezeket egy edényben keverje össze, majd enyhe tűzön melegítse, amíg rugalmas, nem ragadós állagú anyag lesz belőle. A pasztellt először törje kisebb darabokra, vagy faragja meg, így könnyebben szétolvadnak.


Gyerekpartira készül? Készítsen a gyerekeknek szórakoztató programot!


Felnőtteket is szórakoztató beltéri játékok a gyerekeknek

Hallgató és figyelő játék: Kubo parancsol...

A játékosok ülnek és kiválasztanak egy személyt, aki a játékban Kubo lesz. Kubo kezdi a játékot ezekkel a szavakkal "Kubo parancsolja... és folytatja egy tevékenységgel, például „énekeljetek!“. Mindenkinek azt kell csinálnia, amit  Kubo parancsol (ez esetben énekelni kell).

Viszont, ha a parancs nem kezdődik azokkal a szavakkal, hogy "Kubo parancsolja," a parancs nem érvényes és az, aki teljesíti, kiesik a játékból. Az utolsó megmaradt játékos nyer és a következő körben ő lesz Kubo.


A kreativitás fejlesztése: Festőverseny

A gyerekeket ültesse le és beszéljen nekik egy képzeletet ösztönző témáról, például "Családi nap a hegyoldalon" vagy "Tél az erdőben". Adjon nekik festékeket, ecsetet és hagyja őket jókedvvel alkotni. Ebben a játékban nem kellene kihirdetni a győztest, inkább különféle kategóriák szerint értékelje munkáikat (pl. a legjobb ötlet, vagy az eredeti kidolgozás kategóriája).


Szüksége lesz:

  • filctollra,
  • tempera festékre,
  • ecsetekre,
  • nagyobb rajzfüzetre vagy rajzlapra.


Ötlet: Nincsenek festékei? Adjon mindenkinek papírt és ceruzát és határozza meg, hogy egy bizonyos idő alatt mit rajzoljanak le a gyerekek, pl. egy perc alatt, majd értékelje a képeket.  Ez jó szórakozás az egész család számára.


Forrás: www.playdohacademy.cz, www.artforum.sk

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása