Egészséges életmód Egészséges ételek Fáradtságát jobban enyhítik az élénkítő teák, mint a kávé

A tea kíméletesebb szervezetéhez, nagyobb koncentráltságot hoz és tágítja tudatát. A japánok és kínaiak már évszázadok óta ismerik a teák serkentő hatásait. Ön melyiket próbálja ki elsőként?Maté tea

Ezt a növény a paraguay-i indiánok szentként tisztelték. A maté a kávé koffeintartalmától 1,5 x több mateint tartalmaz. Erős és hosszantartó serkentő hatásai kétségbevonhatatlanok. Az indiánok a mathé hatásának köszönhetően voltak aktívak és nem volt szükségük sok ételre. Az életadó teát, mely ma Dél-Amerika legkedveltebb itala, Kolumbusz Kristóf hozta Európába, s érdekessége az, hogy a maté levelei nem teacserjéről, hanem fáról származnak. A matéfa leveleit begyűjtik, szárítják és ezután teakészítésre felaprítják. Mindamellett, hogy kitűnően pótolja a kávét, nagy mennyiségű antioxidánst és A, B1, B2 vitaminokat és C vitamint tartalmaz. Rostanyagok, ásványi anyagok és aminosavak forrása. A maténak jellemzően kesernyés íze van, és rendszeres fogyasztása sem okoz függőséget.

Ginkgo

A kínai nemzet fája a helyiek körében igen nagy tiszteletnek örvend. Ezen nincs mit csodálkozni. A világ egyik legősibb gyógynövényéről van szó, mely valóban kivételes hatással bír az egészségre. A leveleiből készült tea serkentőleg hat, erősíti az emlékezetet, javítja az agyi vérellátást és súlyos betegségeket is gyógyít. A ginkgo levelei a hagyományos kínai orvoslásban is használatosak. A szív alakra emlékeztető levelek csaknem 60 biológiailag aktív anyagot – flavonoidokat, terpenoidokat, karbonsavakat és vitaminokat tartalmaznak. E ritka értékes fa leveleiből készült tea megszünteti a fáradtságot és elűz minden depressziót és szorongást.

Guarana

Ismeri a hatását? A guarana a kávéval ellentétben az egész nap folyamán fokozatosan serkenti a szervezetet. Piros bogyói főleg Brazíliában, az amazonasi őserdők dzsugelében honos bokrokon nőnek. A belőle készült kivonat tökéletes energiaforrásként és számos betegség gyógyszereként szolgál a hazaiaknak. Guarin nevű hatóanyaga hasonlóképp hat, mint a kávé koffeinje, de a fekete itallal összehasonlítva nincs semmilyen negatív mellékhatása. A guarana termései sok C és B vitamint tartalmaznak, megszüntetik az álmosságot, a fáradtságot, energiát és vitalitást adnak a testnek, valamint általánosságban regenerálják a szervezetet. Amennyiben gondja van a koncentrációval és a hosszútávú emlékezettel, egyértelműen a guarana a megfelelő választás.

Zöld tea

Felváltva issza a kávét és egy csésze ízletes zöld teát? E csoda levelei a Camellia sinesiss növénytől származnak és gőzöléssel dolgozzák fel. A minőségi zöld tea gazdag flavonoidokban, antioxidánsokban és koffeinben (tein). Ezen kívül tartalmazza a katechin nevű anyagot, mely erősebb, mint a C és E vitaminok, L-theanin aminosavat, mely kitűnő relaxációs hatású. A rendszeres zöld tea fogyasztás felfrissít, erősíti és élénkíti a tudatot, elűzi a fáradtságot és számos belső szerv működését segíti elő. Ne feledje, hogy nem ajánlott a teát forrásban levő vízzel leforrázni, legfeljebb 30 másodpercig lehet lúgozni és melegen kell inni, másképpen elveszti hatását.


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!