Egészséges életmód Relaxáció A legjobb karácsonyi dekorációk – Ötletek a legszebb díszekhez

Már jóval a fenyőfa megvásárlása előtt érdemes elkészíteni a díszeket, amelyeknek csodájára fognak járni a vendégeink, a rokonok. Mutatunk három, könnyen elkészíthető karácsonyfa díszt, összeállításukhoz mindössze néhány kelléket kell beszerezni a hobbiboltokból, a szupermarketek papír-írószer és konyhai részlegéről, illetve a természetből.


Fahéjcsillagok

Vásároljunk 50 darab fahéjrudat, 100 centiméternyi színes, egy centi szélességű szaténszalagot, és készítsük elő a barkácsragasztót. Válasszunk ki 5 darab, nagyjából egyforma rudat és helyezzük egymásra úgy, hogy ötágú csillagot formáljanak. Egy-egy pötty ragasztóval fixáljuk egymáshoz a fahéjrudakat.

Vágjunk le 20 centit a szalagból, húzzuk át a csillag felső csúcsánál úgy, hogy 6-7 centi hosszúságú hurkot kapjunk. Figyeljünk arra, hogy maradjon elég a szaténcsíkból egy szép masnira is, amit a csillag csúcsánál kössünk meg. Alakítsunk ki még négy ilyen csillagot, majd akasszuk őket a fára.

Elkészítési idő: 20 perc.


Házi készítésű gyurma

Keverjünk el csomómentesre másfél deci vízzel két deci szódabikarbonát és egy deciliter étkezési keményítőt. Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, amíg sűrű masszává, gyurmaállagúvá áll össze. Ezt követően helyezzük egy vágólapra, nyújtófával lapítsuk ki 0,5-1 centi vastagságú lappá.

Szerezzünk be karácsonyfa, csillag vagy akár angyalka alakú sütiformákat, és szaggassunk ki a gyurmából különféle formákat. Azon a ponton, ahol fel akarjuk majd akasztani, egy szeggel fúrjunk lyukat a formákba. A szeg végével óvatosan „rajzolhatunk” is rájuk. Hagyjuk kiszáradni, de a kellő keménység elérése érdekében meg is süthetjük a sütőben. Végül a lyukon húzzunk át egy-egy szalagot és kössük fel a fára.

Elkészítési idő: kb. 60 perc.


Havas tobozdísz

A kirándulások során gyűjtsünk össze 15-20 tobozt az erdőből. Válasszunk nyílt tobozokat, hogy könnyen hozzáférhessünk a pikkelylevelekhez. Ezek belső részét kenjük be ragasztóval egy vékony ecset segítségével, majd illesszünk be különféle színű apró gyöngyöket.

Miután megszáradt a ragasztó, a pikkelylevelek végét fessük le fehér festékkel, mintha hó hullott volna rá. Egy közepes varrótű segítségével szúrjuk át a toboz törzsét annak alján és húzzunk egy egy 20 centis cérnát, amelyből hurkot formálunk. Ha megszáradt a festék, a tobozok mehetnek fel a fenyőfánkra.

Elkészítési idő: kb. 60 perc.


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása