Tippek és tanácsok 5 időmegtakarító tipp a konyhában

A főzés olykor szórakozás, és ilyenkor örömmel forgolódunk akár órák hosszat is a tűzhely körül.

Leggyakrabban azonban sajnos a főzés kényszer, és ilyenkor nagy kincs minden megspórolt perc. Hiszen még foglalkozni kell a gyerekekkel, párunkkal, felhívni anyut… vagy éppen csak hajat mosni.

Tervezzen

A tervezés időt takarít meg, mert áttekinthetővé teszi teendőit és tudja, mit fog csinálni.  Ha ez működik a munkahelyen, miért ne működne otthon a konyhában? Készítse meg a heti menüt, ezzel mindjárt többszörösen időt takarít meg.  Először is akkor, amikor kitalálja, mit fog főzni, másodszor a bevásárláskor, mert előre vásárol, harmadszor a főzéskor, mert stressz nélkül kezd hozzá.

Szervezzen

A húst lefagyasztja tartalékba? Készítse  előkockákra vagy szeletekre vágva,mert így gyorsabban kiolvad. Fagyasztás előtt esetleg meg is fűszerezheti.  
Fagyasztott húst fog elkészíteni? Vegye ki azt a fagyasztóból néhány órával a főzés előtt, hogy kiolvadjon és ne kelljen várnia, amíg ezt a mikrosütő elvégzi.
Hasonlóképp készítse elő a zöldséget is. Szeletelje, keverje, tegye zacskóba, fagyassza le.  A mixelt zöldséget és gyümölcsöt is hasonlóképp tárolhatja.  Ezután már elég csak ki kell venni és  így azonnal felhasználható.

Minimalizáljon

A németek és osztrákok ragyogó találmánya az Eintopf névre hallgat. Ez nem más, mint az egy fazékban főtt étel. Minden együtt fő és sül az ízek és illatok tökéletes keveredésével. Elmondhatjuk, hogy ez az az étel, mely magától megfő.  

Modernizáljon

A húslevest, gulyást vagy  vesepecsenyét néhány óráig kell főzni, amíg elkészül.  Feleannyi időt megtakarít, ha ezeket kuktában főzi.Oldal nyomtatása
Cikk megosztása