Baba Terhesség 12 ötlet a hőség legyőzésére terhesség alatt

A kismamák legszívesebben egy medencében vészelnék át a kánikulát. Mivel ez nem lehetséges, összegyűjtöttünk pár tippet, hogyan vészeljük át pocakkal a hőségeket. 

Intsen búcsút a sónak
A só csökkentése étrendünkben segít enyhíteni a puffadásokat és a vizesedést. Sózzon kevesebbet, amikor még nincsenek puffadásai és megkönnyebbül a veséje. A sót azonban ne hagyja ki teljesen. Értékes jódot tartalmaz, ami fontos a kisbabának.

A karikagyűrűt tegye láncra
A terhes nők legelőször az ujjakon érzik a puffadás jeleit, s a hőségben ez rosszabb. Amint észreveszi, hogy ujjai bedagadtak, inkább összes gyűrűjét vegye le, mert később ez már nehezebb lesz. A karikagyűrűt ideiglenesen helyezze a nyakán levő láncra.

Lebegjen a vízen
A medence felfrissíti, de ez nem minden. Enyhíti az ülőidegre gyakorolt nyomást és egy pillanatig élvezheti a súlytalanság állapotát. Az úszás ajánlott a terhesség alatt, sőt ez a legmegfelelőbb sport. Fontos azonban a víz minősége, ideális esetben a természetes tisztavizű tó, halastó, vagy a tenger. Az úszást az úszómedencében inkább beszélje meg orvosával, különösen, ha hajlamos a hüvelyi fertőzésekre.

Testére helyezzen vizes törülközőt
A testhőmérséklet csökkentésére  és izzadás ellen tegyen nedves törülközőt nyakára, vagy a homlokára. Meglátja, ez majd segít.

Bújjon el egy moziban
Sétáljon egyet a bevásárlóközpontban és utána ugorjon be egy moziba. Az idejét nemcsak bevásárlásra, hanem pihenésre is használhatja egy kellemesre hűtött környezetben. 

Igyon vizet két ember helyett
A bevált nyári evergreen – folyadékok, folyadékok és még egyszer folyadékok. Főleg a terhesség alatt, amikor többet izzad, lényegesen több folyadékot kell inni.

Viseljen levegős, könnyű, tarka ruhákat
Töltse meg ruhatárát színes és könnyű, pamutból és lenből készült levegős öltözékkel. Az izzadást nem kerülheti el teljesen, mert a hormonok megteszik a magukét, de a célszerű ruhaválasztással legalább segíthet magán.

Kötelező a magas védőfaktorú krém!
Ha eddig a megszokott 15-ös faktorú krémet használta, a terhesség alatt ezt növelnie kell.  A bőr az élénkebb vérkeringés és a hormonműködés miatt világosabb, többet kell kenni, súlyosbodhat az akne és terhességi csíkok keletkezhetnek. A nap hatására emelkedik a melanin termelése, mely a terhességi maszkot, a melazmát okozza. Ezek az arcon előforduló sötét foltok. Szenteljen ezért nagyobb figyelmet bőre védelmének.  

Engedjen meg magának egy terhesmasszázst

Ha a masszázsok kedvelője, most eggyel több oka van arra, hogy megengedje magának. Valószínűleg a szülés után egy ideig nem lesz erre ideje. Ezen kívül a terhesség alatti masszázs nagyon hatékony és kellemes módja a puffadások csökkentésének és felkészíti a kismamákat a szülésre. De nem az akármilyen masszázsok! Keressen inkább ajánlásokat egy minőségi helyre, ahol speciális masszázsokat is szolgáltatnak terhes nőknek.

A lábak két embert hordanak, ezért kényelmet érdemelnek
Nyáron csak bebújunk stílszerű szandálunkba, vagy kényelmes papucsunkba és nyakunkba vesszük az utcákat. Nem ez a legjobb megoldás, ha kisbabát várunk. Vegyen  más kényelmesebb cipőt, mely sehol sem nyomja a lábát.  

Vacsorára gyümölcs és zöldség
Próbáljon meg ellenállni az éjszakai éhséghullámoknak. Este is már csak könnyebb menüt egyen, hogy éjszakai pihenése minőségi legyen. Koncentráljon a szezonjellegű gyümölcsökre és zöldségekre. Ráadásul a gyümölcsök sok vizet és rostanyagot tartalmaznak, melyek csökkentik a dagadásokat és víz visszatartását.

Az utazással óvatosan
Utazáskor különösen vigyázzon magára. Ha mennie kell valahová, menjen vonattal, vagy autóval. Nagyon fontos, hogy két-három óránként meg tudjon állni és alaposan megnyújtóztatni a lábait, hogy ne fájjanak. A terhesség utolsó három hónapjában pedig kerülje a repülőutakat.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása